Wie ben ik

“Martine is een persoon met vele uiteenlopende kennisgebieden.

Jarenlang was ze actief in de sport- en danswereld, maar nu richt ze zich vooral op de ondersteuning van mens en dier door homeopathie en diverse trainingen.”

 

Opleidingen

  • Veterinair en Humaan Klassiek Homeopaat
  • Reikimaster A
  • Paardenmasseur
  • Zeer veel opleidingen op het gebied van sport, fysiek en dans

Ervaring
Ruim 30 jaar ervaring als professioneel danseres en choreografe, kunstschilderes.
Ik stond aan het begin van het aerobic/fitness tijdperk en introduceerde diverse trainingsvormen in Nederland, leidde 17 jaar een eigen sportcentrum en was mastertrainer/organisator binnen diverse opleidingen hierin.
Op dit moment werk ik in de sport als personal trainer en instructrice op ZZP-basis.

Daarnaast behandel ik mens en dier via homeopathie.
Hiervoor heb ik o.a. de 6 jarige opleiding Klassieke Homeopathie Humaan gevolgd aan de school voor Homeopathie te Amersfoort.
Mijn afstudeerthesis ging over het onderwerp: Homeopathie en het Syndroom van Asperger. Indien u interesse heeft, kunt u de scriptie lezen via deze link.

Ik vind het goed body, mind en emotie te combineren. Geen enkele therapie kan optimaal werken, als de omstandigheden waarin problemen ontstaan hetzelfde blijven.
Daarom bied ik een compleet pakket, waarin mijns inziens die balans weer terug te vinden is voor uw dier.

Voor wat betreft paarden ben ik een voorstander van grondwerk, waarbij je je goed kunt concentreren op de lichaamstaal van je dier. Je leert het dier beter kennen en kan dat gebruiken als je hem gaat berijden.
Verder kan je daarin net zoveel plezier beleven als in het rijden, terwijl het grondwerk vaak ook nog eens een goede training voor jezelf is.

Ik ben lid van Bewust Amersfoort  en verleen regelmatig redactionele medewerking aan de Horse Conscious en het paardenmagazine Bit.