Pegasus voor dieren

Klassieke homeopathie

Net als bij mensen werkt klassieke homeopathie ook heel goed bij dieren om het zelfherstellende vermogen van het lichaam te ondersteunen.

Kijk eens op de pagina “Pegasus voor mensen” voor een volledige beschrijving van de werking en vele interessante filmpjes over homeopathie.

Ondersteuning met Aloë Vera

Aloë Vera is één van de oudste, meest bekende, heilzame planten en is door de eeuwen heen gebruikt in verschillende culturen. Van de Oude Grieken en Romeinen tot Babylonische, Indische en Chinese volkeren werd Aloë Vera de wonderplan genoemd. Van alle soorten wordt de Aloë Vera Barbadensis (Miller) het meest toegepast.

De plant is familie van de lelie en bezit heel veel goede eigenschappen, voor zowel mens als dier.
Zowel op het gebied van lichaamsverzorging als op het gebied van voeding-supplement zijn er veel voordelen te halen voor zowel mens als dier.

Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat zowel mijn dieren, als ikzelf binnen 10 dagen na gebruik van zowel de supplementen als de verzorgingsproducten een zeer positief resultaat hebben mogen ervaren.

Vuurwerk en dieren

Klassieke homeopathie is een uiterst doeltreffende therapie en wordt al vele eeuwen toegepast bij mensen en de laatste jaren ook steeds vaker bij dieren. Bij dieren die angstig zijn voor vuurwerk kan het een uitkomst zijn om het dier met homeopathie te helpen. Niet ieder dier uit vuurwerkangst op dezelfde wijze; ieder dier is natuurlijk uniek. Zo zijn er dieren die altijd wel angstig zijn voor harde geluiden, dieren die wegkruipen als ze schrikken, dieren die bij de eigenaar om troost komen vragen als ze angstig zijn of dieren die proberen te vluchten. Zijn ze bang voor de kleuren, de flitsen, het geluid of de lucht. Dit zijn allemaal zaken die van belang zijn om te komen tot de keuze van het juiste middel.

Om een dier met een minimum aan stress door de vuurwerkperiode heen te helpen, is het daarom goed om het meest geschikte middel voor uw dier te laten bepalen door een erkend klassiek homeopaat voor dieren. Deze kan ook gericht advies geven over wanneer u dat middel het beste kunt gaan geven en hoe vaak.

De homeopathische middelen die vrij verkrijgbaar zijn, zijn samengesteld uit diverse middelen in de hoop dat het juiste middel voor uw dier daar ook tussen zit. Een klassiek werkend homeopaat voor dieren zal altijd op zoek gaan naar één middel dat bij de totaliteit van uw dier past. Indien uw dier andere (emotionele of fysieke) klachten heeft, zal de homeopaat die dus ook meenemen in de middelkeuze.

Martine du Floo klassiek homeopaat voor mens en dier geeft advies voor angst bij uw hond, kat, paard of andere dieren.

Paardenmassage

Het masseren van paarden heeft als doel het wegnemen van overmatige spierspanning en stijfheid en het vroegtijdig ontdekken van problemen aan gebit, zadel, overbelasting en problemen tijdens training etc.

Daarnaast zorgt drukpunten massage voor het aanspannen en ontspannen van spiervezels, die normaliter niet in de training kunnen/worden meegenomen.
De massage kan zowel ondersteunend als preventief werken en zorg voor een soepel paard in balans.

Tijdens de massages maak ik ook vaak gebruik van Reiki.

Er wordt gesteld dat bij een reikibehandeling de reikibeoefenaar
als intermediair optreedt, voor het doorgeven van universele levensenergie
aan de ontvanger. Volgens beoefenaars vindt deze energie zelf haar weg door het
lichaam en de geest van de ontvanger.
De doorgegeven energie zou een voedende en harmoniserende werking hebben op energiebanen en chakra’s.
Het doorgeven van deze energie zou zowel kunnen plaatsvinden
door directe handoplegging als op afstand. Dit doorgeven van energie zou een positieve invloed uitoefenen op disharmonie in ieder deel van het menselijk wezen. Het zou een alomvattende harmoniserende uitwerking hebben op
alles waaraan energie ten grondslag ligt, zowel mensen, dieren,
planten, objecten als situaties.

Massage worden altijd op locatie uitgevoerd.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Freestyle en grondwerk

Grondwerk en freestyle met paarden is gebaseerd op de natuurlijke lichaamstaal, die wordt ingezet om het paard te sturen.
Deze lichaamstaal wordt door ieder paard vanuit instinct begrepen en opgepakt.

Grondwerk geeft een leuke afwisseling in het omgaan met paarden en zorgt voor een verhoogde concentratie van het paard op de begeleider.
Daarnaast zie je als begeleider ook de natuurlijke reactie van paard op je eigen lichaamstaal, waardoor je bewuster met je dier om leert gaan.
Tevens geeft dit de mogelijkheid moeilijke oefeninge onbelast uit te voeren, voordat men deze oefeningen onder het zadel doet.