Preventief blessures voorkomen

Reactie van Saskia Leendertse over de behandeling van haar paard Fire

Na een heerlijke maar iets te lange bosrit bespeurde ik iets vreemds aan het uitloop drafje van mijn paard.

Een hupje. Afgestapt en te voet de laatste kilometer afgelegd. Hij had het wel vaker als we een lange rit maakte en na een dag weidegang was er niks meer aan de hand. Deze keer liep het anders, na een paar dagen liep hij in draf nog met een hupje. Dierenarts kon niks vinden, osteopaat ook niet en ook de chiropractor mocht ook niet baten. Verandering van stal waardoor hij ook in de winter lekker en meer kon bewegen veranderde al veel maar toch bleef het knagen waarom hij soms niet zuiver liep.

Martine gaf mij het advies toch nog eens een osteopaat te laten komen en complementair voor een goede aftercare te zorgen in combinatie met homeopathie en een trainingsprogramma om de spieren en gewrichten te laten herstellen en te ondersteunen.

Martine is in staat een compleet advies te geven. In dit geval in samenwerking met een osteopaat, die in het geval van mijn paard slechts een behandeling nodig had een heup recht te zetten. Martine adviseerde een homeopathisch traject en een trainingsprogramma. Daarnaast masseerde ze regelmatig mijn paard. Dit alles in overleg met de osteopaat.

Nu, 3 maanden later, alweer aan het lessen bij een door Martine aanbevolen instructeur. De bewegingen van mijn paard zijn vloeiender dan ooit. Het homeopathische traject is al even afgebouwd, af en toe verzorgt Martine een preventieve massage. We zijn natuurlijk al weer het bos in geweest en daar hebben mijn paard en ik erg van genoten.

De wijze waarop Martine een team vormt met andere expertise en eventueel overlegt met andere specialisten, haar adviezen en uitleg waarom ze bepaalde dingen voorschrijft, is de behandeling die ieder paard verdient.

Ik raad iedereen aan om iets verder te gaan dan een eenmalige behandeling door een dierenarts of chiropractor/osteopaat etc. De weg daarna is, zo blijkt, zelfs belangrijker om te zorgen dat je op de goede weg doorgaat. Mijn dank is groot voor wat Martine heeft gedaan om ons te helpen. We kunnen weer genieten van het rijden!

O ja, en denk je dat advies van Martine en aftercare door haar duur is? Ik kan uit ervaring vertellen dat een aantal keren een andere specialist laten komen duurder is en wellicht niet het resultaat geeft dat Martine kan bereiken met je paard of ander dier!

Preventief werken en zorgen dat je paard geen blessures krijgt lijkt mij beter voor paard en berijder.