Begeleiding paardentraining

Klantreactie Cindy van Laar met Tomke.

Het was voor mij altijd nog een droom om een hengst te hebben en te rijden. Op 14 februari j.l. werd mijn droom werkelijkheid.
Ik heb toen aan Martine du Floo gevraagd of zij mij wilde helpen met het beleren. Ik had namelijk altijd gezegd dat ik geen paard meer zou beleren en dat deel uit handen te geven, maar Martine haalde me over om het zelf te proberen, omdat het positief zou werken op het worden van een goede combinatie.

Ze heeft me geholpen met het grondwerk met Tomke. Freestylen, enkele
longe en dubbele longe.
Na deze geweldige ervaring ben ik van mening dat ieder paard dat beleerd wordt, eerst grondwerk moet hebben gedaan met de eigenaar. Je leert zo veel van het karakter van het paard en de lichaamstaal. Tevens bouw je daarmee vertrouwen op en wederzijds respect en geduld. Ik merk dat Tomke en ik daardoor erg naar elkaar toe zijn gegroeid.
Tomke heeft veel aanleg en Martine heeft aangegeven dat je juist dan geduld moet hebben en het dier tegen zichzelf moet beschermen. Jonge dieren zijn net als kleine kinderen nog aan het groeien. Fysiek en mentaal, aldus Martine. Dus geef het tijd, dan krijg je daarvoor heel veel terug.

Na het freestylen rustig begonnen met longeren zonder allerlei bijzet teugels en later ook de dubbele longe, uiteraard verdeeld over de week en veel ruimte om te spelen. Martine adviseerde een bal voor hem te kopen waarmee hij ook kon spelen.
Na het grondwerk rustig laten wennen aan het zadel en een paar keer
hangen. Op een gegeven moment voelde het goed en ben ik er voorzichtig op gaan zitten. Hij heeft nooit een stap verkeerd gezet.
De eerste keer dat we iets nieuws aan willen leren vind hij het spannend, maar de tweede keer pakt hij het super op.
Martine adviseerde me voor het rij-instructie contact op te nemen met Hessel Hakvoort. Zodat er een vervolg ingezet kon worden op het aangeleerde grondwerk. Het rijden gaat nu super. In samenwerking met Martine ga ik een verantwoord trainingsprogramma voor Tomke opstellen, waarbij ik ook het grondwerk en plezier niet zal vergeten en daarbij zijn jonge leeftijd in acht nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.